evolutie-lipitori-medicinale

Evolutia lipitorii medicinale in istorie

Lipitorile medicinale sunt cel mai stravechi dispozitiv medical. Au utilizare acum la scara larga in diferite spitale si centre de tratament. Hai sa ne uitam de aproape la istoria acestor mici creaturi.

Curiozitati despre lipitori medicinale

    In lume exista peste 600 de specii de lipitori, dintre care 15 sunt folosite in scopuri medicale. In Europa si Statele Unite ale Americii sunt folosite de secole in urma. Ei bine si pentru ca sunt benefice corpului, lipitorile medicinale sunt clasificate ca  favorite de cercetatori.

   Lipitorile sunt printre primii vanatori de pe Pamant. Au purtat rol inedit in:

  • selectia ghidata
  • au condus ritmul evolutiei

    Gandeste-te numai ca aceasta creatura este pe Pamant inaintea ta si a avut timp sa invete despre multe specii, sa se adapteze. Are o putere informationala nemapomenita. Este capabila sa te vindece intr-un mod spectaculos.

    Saliva lipitorilor medicinale a devenit prin evolutie extrem de eficienta si complexa. Compozitia salivei pare sa fie in centrul atentiei. A suferit cele mai drastice schimbari de-a lungul evolutiei. Cand lipitoare te musca, se produce un efect a cel putin 30 de substante active.

Similaritati intre sangele lipitorilor medicinale si a omului

      Da, cum ai citit anterior, cercetatorii au descoperit ca omul si lipitoarea au in comun hemoglobina. Hemoglobina poarta oxigenul atat pentru lipitori medicinale, cat si oameni. In schimb, aceasta este dizolvată în respirație la hirudo medicinalis și este stocată în trombocite / eritrocite din sânge la oameni.

Animalele salbatice considera lipitoarea ca terapeut

        Ipoteza a plecat de la ideea ca bovinele cu boli articulare mergeau foarte des la apele infestate cu lipitori. Potrivit rapoartelor de la observatori din Grecia si India vacile par sa se expuna in mod constient la muscatura lipitorii, din moment ce stiu ca vor pleca de acolo fara durere mare si mult mai rapid.

Lipitorile elimina spirite rele in epoca de piatra

    Epoca de piatra de arata cum oamenii aveau tot felul de tehnici de venesectiune.   Foloseau si lipitori, dar cel mai adesea credeau ca acestea pot indeparta duhuri rele. Paramedicii de astazi considera ca lipitorile medicinale au aceasta capacitate.

Istoria scrisa a lipitorilor medicinale

Conform lui Arndt sunt utilizate 15 specii in tratamentele medicale. Cantitatea de lipitori disponibila nu a fost niciodata amenintata pana in secolul 19. Incepand de atunci, populatii intregi de lipitori au fost devastate.

In plina ascensiune a lui Koch, Pasteur și Virchow, hirudoterapia dispare din schema medicala pana la finalul secolului 19.

Recomandăm lipitori medicinale crescute într-un mediu sigur de biolaborator, distribuite de partenerul nostru www.lipitori.ro

☎️

Comandă lipitori autorizate aici: https://www.lipitori.ro/cumpara-lipitori  sau la 0727.641.920

Vrei să înveți să aplici hirudoterapia într-un cabinet? Sau poate vrei sa ti le aplici singur acasa?

Te invitam sa participi la cel mai asteptat curs de Hirudoterapie din Romania. Detalii aici: https://www.lipitori.ro/cursuri

Comments are closed.